Nieuws uit de onderbouw

Inmiddels is het echt herfst geworden. Een periode waarin voor kleuters veel te ontdekken valt met al die prachtige kleuren in de natuur en bladeren om mee te spelen.

Ons speelhuis is omgetoverd in een kabouterhuis waar we soep koken en taartjes bakken van kastanjes, eikels of herfstbladeren en natuurlijk is het buiten op het plein fijn spelen met echte herfstbladeren.

 

Op de dinsdag na de herfstvakantie begonnen we voor het eerst met de nieuwe inloop. De kinderen mogen als ze voor schooltijd binnenkomen nog even spelen aan de tafels of op de grond met het materiaal dat daarvoor klaar staat. Natuurlijk was het de eerste dag even wennen maar al snel had iedereen zijn draai gevonden.Wij vinden het fijn dat de kinderen actief bezig kunnen zijn voordat de activiteit in de kring start en merken ook dat de kinderen het prettig vinden om nog even te spelen.Leuk om te zien dat een aantal ouders nog met hun kind mee speelde tot de bel om 8.30 uur ging!

 

Op het prikbord in de gang (tussen het lokaal van groep 1/2A en 1/2B) kunt u onder andere zien welke letters op dit moment centraal staan in de groep en welke nieuwe kinderen er binnenkort in de groepen starten.

 

Naast onze verrijdbare buitenkeuken hebben we nu ook een echte timmertafel voor op het kleuterplein.Veel kleuters vinden timmeren erg fijn maar in de lokalen en op de gangen zorgt het voor teveel geluidsoverlast. Nu mogen er steeds een paar kinderen onder toezicht van een leerkracht buiten timmeren aan de timmertafel terwijl we aan het buitenspelen zijn. Voor het timmeren hebben we echter wel hout nodig. Wie kan en wil ons hieraan helpen?  Het zou fijn zijn als we regelmatig een voorraadje hout hebben waarmee de kinderen aan de slag kunnen. We kunnen met name zachtere houtsoorten zoals vuren en grenen goed gebruiken. liefst in kleine hanteerbare stukken.Ook de Praxis uit Goes heeft toegezegd restjes hout voor ons te willen verzamelen.

 

Door het scannen van onderstaande QR code kunt u samen met uw kind een filmpje van Wim de woordspin bekijken rondom de herfst in het Engels.