De Bibliotheek op School

Na de vakantie start er op onze school een nieuw project. Suzan Car, leesconsulente van de bibliotheek, zal dan een dag in de week (dinsdag) bij ons op school zijn om aan de slag te gaan met lees preventie. In het stukje hieronder stelt Suzan zich aan u voor. 

 

Ik ben Suzan Car, werkzaam als leesconsulent bij de Bibliotheek Oosterschelde. Als leesconsulent kom ik op verschillende scholen om het leesplezier van de leerlingen te vergoten en de leerkrachten te ondersteunen bij het lees(bevorderings)onderwijs. Dat noemen wij de Bibliotheek op school (dBos), de Bibliotheek komt zo namelijk naar de school toe! Voor de kinderen sta ik bekend als de biebjuf, die term zult u dus ook vast gaan horen. Vanaf januari 2020 zal ik als leesconsulent (‘biebjuf’) verbonden zijn aan de Prinses Beatrixschool. Ik zal op de dinsdag een halfuur in de klassen komen. Niet alle klassen kunnen door de grootte van de school al gelijk aan de beurt komen, dus ik zal tot de voorjaarsvakantie alleen in de bovenbouw zijn. Daar ga ik laten zien dat lezen hartstikke leuk kan zijn (en natuurlijk ook leerzaam!). Zolang kinderen maar met verschillende boeken in aanraking komen en daaruit een boek kiezen dat goed bij hen past. De periode na de voorjaarsvakantie zal ik in de onderbouwklassen komen. Uw kind komt mij dus vanzelf een keer tegen! Ik heb erg veel zin in de samenwerking met de Prinses Beatrixschool.

 

Een goede kerstvakantie gewenst met veel leesplezier! 

 

Suzan Car

Leesconsulent Bibliotheek Oosterschelde

 

Heeft u vragen voor mij? U kunt mij op de dinsdag op school vinden en aanspreken of mailen naar s.car@bibliotheekoosterschelde.nl