Startgroep

Onze groep

Wat leuk dat je even een kijkje komt nemen in groep 1s. Onze groep is in januari gestart met 4 leerlingen. Alle kinderen die tot de zomervakantie 4 jaar worden, beginnen in deze groep. We verwachten dat er in juli rond de 20 kinderen in onze groep zitten.

 

Onze leerkrachten

Juf Denise en juf Kim zijn onze juffen. Juf Denise is in de groep op maandag tot en met woensdag en juf Kim is er op donderdag en vrijdag. 

 

Handig om te weten

- Dagelijks zijn er twee kinderen de helper. We mogen dan in de speciale ‘helpers stoelen’ zitten, als eerste kiezen op het kiesbord en de juf helpen met kleine klusjes. Het is super leuk om de helper te mogen zijn!

- Regelmatig hebben we ‘Wieltjesdag’. We mogen dan onze fiets of step van thuis meenemen en deze gebruiken tijdens het buitenspelen. De juffen laten via Parro weten wanneer het ‘Wieltjesdag’ is.

- Zodra de regels rondom corona het toelaten, spelen we niet alleen in onze eigen klas, maar ook in de klassen van de andere kleutergroepen. Elke groep heeft andere hoeken, zodat we heel veel verschillende activiteiten kunnen kiezen. 

-  Elke week komt ‘Arie de Letterkanarie’ langs in de kring om ons alles over letters te leren. ‘Sjoerd de Cijferwoerd’ weet ons juist alles te vertellen over de cijfers, nou ja...alles, hij maakt af en toe nog wel eens een foutje. Gelukkig vinden wij fouten maken niet erg en helpen wij hem graag. Nieuwe dingen leren van de handpoppen vinden wij leuk. 

- Dit schooljaar leren we ook de cijfers met meester Sander. Elke week zet hij nieuwe filmpjes online waarmee we de cijfersymbolen bewegend kunnen oefenen. Zo zijn we gelijk lekker sportief bezig.

 

Wij zijn een leuke groep omdat…

  • De kinderen elkaar en de juffen zo goed kunnen helpen. 

  • We zo fijn met elkaar samen kunnen spelen en daardoor heel veel nieuwe dingen leren.

  • Er steeds weer nieuwe vriendjes bij komen in onze klas.

  • We in een prachtig groot lokaal zitten in het hart van onze school.

Bekijk dit filmpje voor een korte impressie van ons lokaal.