Groep 8a

Onze topklas!

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen in onze groep, groep 8a. Onze gezellige klas bestaat uit 22 kinderen. Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Betty er. En op donderdag en vrijdag is juf Esley er. 


Bij ons in de klas vinden we het belangrijk dat iedereen zich fijn voelt, daarom hebben we samen aan het begin van het schooljaar de regels bedacht. Nadat we hierover vergaderd hadden en iedereen het ermee eens was, werd er een contract getekend. Zo weten we zeker dat iedereen zich in onze klas fijn voelt.

 

 

Groepsdoorbrekend werken met groep 8b

We werken in de groep vaak groepsdoorbrekend samen met groep 8b. Op deze manier kunnen we verschillende opdrachten/activiteiten aanbieden en gaan de kinderen ook om met leerlingen uit de andere klassen. Het groepsdoorbrekend werken vinden wij erg leerzaam. We krijgen dan les in kunstzinnige oriëntatie en zaakvakken.

Projectmatig werken
Bij de zaakvakken (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur) wordt er projectmatig gewerkt. Dit houdt in dat er 3 weken aan 1 vak wordt gewerkt. De kinderen gaan dan doelgericht aan de slag en verwerken de doelen in de opdracht die ze moeten maken en uitvoeren.

De opdrachten worden ingedeeld op basis van onze talenten (meervoudige intelligentie). Wij kunnen bij het project onze eigen talenten inzetten om de lesstof te leren. Dit vinden wij erg leuk en zijn hier super enthousiast over.We proberen zoveel mogelijk op een boeiende manier bezig te zijn met de lesstof. Zo gebruiken we vaak coöperatieve werkvormen, beeldvormers, ICT, LEGO en meervoudige intelligentie.

 

 

Presentaties
Dit schooljaar houden alle kinderen een boekbespreking, ze maken een werkstuk en over dit werkstuk houden ze later in het jaar hun spreekbeurt.