Groep 8a

algemeen

Welkom in groep 8! Het laatste jaar (en volgens de kinderen het leukste jaar) van de basisschool. In onze groep zitten 26 kinderen. 11 meiden en 15 jongens. Onze klas bevindt zich in de Zuidwesthoek. We zijn een sportieve, leuke en gezellige groep. Juf Ilse is onze juf en zij is er vijf dagen in de week. 

info

We gaan er vaak op uit in groep 8. Zo gaan we naar Kanao en natuurlijk op kamp. Ook eindigen we het jaar met de afscheidsmusical.

 

We doen in de groep vaak groepsdoorbrekend werken met groep 7 en groep 7/8. Zo zien wij ook andere vrienden en vriendinnen uit de andere groep. Het groepsdoorbrekend werken vinden wij erg leerzaam. We krijgen dan les in ICT, techniek en crea.

 

De zaakvakken doen wij sinds dit jaar in projectvorm. Wij kunnen dan onze eigen talenten inzetten om de lesstof te leren. Dit vinden wij erg leuk en zijn hier super enthousiast over.

 

We proberen zoveel mogelijk op een boeiende manier bezig te zijn met de lesstof. Zo gebruiken we vaak coöperatieve werkvormen, beeldvormers, LEGO en meervoudige intelligentie.

 

In groep 8 maken we ook die IEP-toets en krijgen we meer te horen en te zien over de middelbare scholen. Dit is soms best spannend, maar ook heel leerzaam! 

 

nieuwtjes uit de groep

We zijn met beide groepen 8 naar Kanoa geweest. Dit was erg leuk!

 

We werken in de school ook met COOL en de Google classroom. De juf houdt ons huiswerk bij in onze gezamenlijke agenda. Zo kunnen we altijd zien wanneer er een toets is of een bijzondere activiteit.

 

In de eerste week zijn we met de klas naar de bibliotheek geweest. We hebben een boek uitgekozen waar we in kunnen lezen. Zo hebben veel keuze en kan iedereen een leuk boek vinden.