Groep 7b/8b

Algemeen

In groep 7/8 zitten 27 leerlingen. 15 leerlingen in groep 7 en 12 leerlingen in groep 8. De juf is juf Sabine, zij is er 5 dagen in de week. Op maandag en dinsdag is juf Esley er ook, zij is een LIO-stagiaire.

 

Info

In deze groep leren de kinderen om zelfstandig te werken met een planner, maar ook het samenwerken komt regelmatig terug. Dit doen we gestructureerd door het inzetten van verschillende werkvormen.

Ook zijn er wel eens uitjes in de groep. Soms doen we dit met de hele groep en soms doen groep 7 en 8 dit apart van elkaar. 1 keer in de 6-8 weken gaan we naar de bibliotheek om een leesboek uit te zoeken.

 

Dit schooljaar houden alle kinderen een boekbespreking, ze maken een werkstuk en over dit werkstuk houden ze later in het jaar hun spreekbeurt.

 

Ook de laptops (chomebooks en skoolpads) worden regelmatig ingezet tijdens de lessen.

 

Nieuwtjes

Het samenwerken met groep 8a en groep 7a komt ook regelmatig terug. We werken groepsdoorbrekend samen tijdens tekenen en crea. Op deze manier kunnen we verschillende opdrachten/activiteiten aanbieden en gaan de kinderen ook om met leerlingen uit de andere klassen.

 

Bij de zaakvakken (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur) wordt er projectmatig gewerkt. Dit houdt in dat er 3 weken aan 1 vak wordt gewerkt. De kinderen gaan dan doelgericht aan de slag en verwerken de doelen in de opdracht die ze moeten maken en uitvoeren.