Groep 7

 

Onze groep

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen in onze groep. Onze gezellige klas bestaat uit 25 kinderen. Wij kijken er naar uit om dit schooljaar samen nieuwe kennis en ervaringen op te doen. Een jaar vol nieuwe inzichten en vooruitzichten. Zo richt onze groep zich op het verkeersexamen en excursies. 

 

Onze leerkrachten

Juf Esley is er op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Op dinsdag is meester Jorn in onze klas. 

 

We krijgen ook hulp van de onderwijsassistenten meester Stef en juf Marjan voor kinderen met extra onderwijsbehoeften. Juf Agathe helpt de kinderen in de Plusklas verder in hun ontwikkeling. 

 

Handig om te weten

Op dinsdag en donderdag hebben we gymnastiek. We vinden het heerlijk om ons sportief in te zetten, nieuwe motorische vaardigheden aan te leren en spelen met elkaar in spelvorm binnen of buiten.  

 

Wij hebben op vaste dagen huiswerk:

Op woensdag een SO Engels

Op donderdag maakwerk

 

Na het afronden van een thema bij één van de zaakvakken of taal, krijgen de kinderen ook een toets.

 

Elke leerling heeft een eigen school-chromebook. Dat is erg fijn, want we maken veel gebruik van verschillende digitale verwerkingsvormen. Er is afwisseling in schriftelijk werk met boeken/schriften en digitale methodes.  

 

Bij de lessen en opdrachten maken we gebruik van aspecten van Boeiend onderwijs en Coöperatief leren. Tijdens de lessen werken we veel samen aan opdrachten, want samen weten we meer. Ook werken we groepsdoorbrekend in de loop van het schooljaar.

 

Ook doen wij in de groep een Grej of the Day. Op vrijdag krijgen wij een raadsel mee naar huis en op maandag krijgen wij hier een les over. 

 

Wij zijn een leuke groep omdat…

we samen zorgen voor een fijne sfeer in de klas.