Groep 6b/7b

Onze topklas!

 

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen in onze groep, groep 6/7. Onze gezellige klas bestaat uit 27 kinderen en juf Esley die er alle dagen is. 

 

Bij ons in de klas vinden we het belangrijk dat iedereen zich fijn voelt, daarom hebben we samen aan het begin van het schooljaar de regels bedacht. Nadat we hierover vergaderd hadden en iedereen het ermee eens was, werd er een contract getekend. Zo weten we zeker dat iedereen zich in onze klas fijn voelt. 

 

Projectmatig werken
Bij de zaakvakken (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur) wordt er projectmatig gewerkt. Dit houdt in dat er 3 weken aan 1 vak wordt gewerkt. De kinderen gaan dan doelgericht aan de slag en verwerken de doelen in de opdracht die ze moeten maken en uitvoeren.

We proberen zoveel mogelijk op een boeiende manier bezig te zijn met de lesstof. We leren niet alleen in de school maar ook buiten de school. Daarom maken we regelmatig een uitstapje dat te maken heeft met ons project. 

 

Presentaties
Dit schooljaar houden alle kinderen een boekbespreking en spreekbeurt. De kinderen van groep 7 maken zelf een werkstuk, gelukkig kunnen zij deze gebruiken voor hun spreekbeurt! 

 

Handig om te weten! 
We gymmen op dinsdag en donderdag. Op dinsdag krijgen we gymles van onze eigen juf en op donderdag van de Cios Studenten. 

 

Verkeersexamen

De kinderen van groep 7 doen ook mee aan het verkeersexamen. Wat zijn eigenlijk de afspraken in het verkeer? Ben je een voetganger als je op skeelers bent? Moet ik een ambulance altijd voorrang geven? Op school treffen we voorbereidingen voor het theoretische examen (april) en het praktijkexamen (mei). Dan hopen we allemaal te kunnen zeggen: 'Ik ben geslaagd!'