Groep 6a

Algemeen

Wij zijn een gezellige groep van 21 kinderen, 14 jongens en 7 meisjes.

 

Van maandag t/m woensdag krijgen we les van juf Betty, op donderdag en vrijdag van juf Cathrien.

 

Op donderdag is juf Marta ook in onze groep. Zij is stagiaire en volgt de opleiding klassen assistente op Scalda. Daarna hoopt ze verder te studeren.

 

Op dinsdag en donderdag krijgen de kinderen gym . De lessen worden verzorgd door het CIOS of door schoolsport.

 

Info

Dit jaar werken we voor het eerst met Kwink. Dit is een sociaal-emotionele methode met  leuke, actieve lessen zoals: wie ben ik, gevoelens benoemen, mijn persoonlijke ruimte. Ook hebben we met de klas in het begin van het jaar afspraken gemaakt over hoe we met elkaar omgaan en we elkaar kunnen helpen zodat iedereen zich fijn voelt in de groep.

  

Op maandag en vrijdag werken we groepsdoorbrekend samen met de groepen 5 en 6 tijdens drama, muziek, crea, techniek enz.. Op deze manier kunnen we verschillende activiteiten aanbieden, leren de kinderen elkaar beter kennen en ontmoeten ze ook hun vrienden en vriendinnen.

 

Iedere vrijdag houden de kinderen een spreekbeurt . Er komen veel verschillende onderwerpen aan bod. Het is heel leuk om te zien hoe iedereen zijn best doet om er iets moois van te maken.

 

Bij de lesstof gebruiken we regelmatig coöperatieve werkvormen en zetten af en toe LEGO in.

 

Iedere week krijgen we een SO Engels en een dictee van spelling, behalve in de 4e week, dat is een week waarin we woorden herhalen. Alle toetsen en activiteiten staan in de digitale agenda van class room. Daarnaast hebben we in groep 6 een schoolagenda, waarin we huiswerk en/of toetsen noteren.

 

 

Nieuwtjes

In oktober hebben we voorgelezen in groep 1 & 2. Dit was erg leuk en voor herhaling vatbaar.

Ook zijn we naar het Watersnoodmuseum geweest met de groepen 6. Dit was een interessant bezoek!

Sinterklaas is inmiddels het land uit. Het was leuk om elkaar te verrassen met surprises en gedichten.

Volgende week is er Kerstcrea en zo gaan we op weg naar de lichtjestocht en zien we uit naar wat 2018 het onderwijs en groep 6A gaat brengen.