Groep 4b

 

Algemeen

In onze gezellige, spontane en sociale groep 4b zitten 22 leerlingen.

 

Juf Annemarie Reuvers en Juf Janneke Tuininga staan samen voor deze groep. Juf Annemarie werkt op maandag en dinsdag en juf Janneke op woensdag, donderdag en vrijdag.

 

Groep 4b is een gezellige groep met prachtige verhalen en verrassingen. We leren veel, ontdekken vanalles, dansen, lachen, bewegen en zingen met veel plezier.

 

U kunt ons per mail bereiken:

Juf Annemarie: a.reuvers@alphascholengroep.nl

Juf Janneke: j.tuininga@alphascholengroep.nl

 

Info

We starten elke dag met de kring. Een fijne plek om je belevenissen te delen, Bijbelverhalen te vertellen en door te praten over grote en kleine zorgen.

 

Lezen is erg belangrijk en nog niet altijd voor iedereen even gemakkelijk. Daarom lezen we elke dag! Woordrijtjes, technisch lezen, een eigen leesboek, in groepjes op niveau en boeken uit de bibliotheek. Plezier beleven aan een interessant boek is minstens zo belangrijk.  

 

In groep 3 zijn we begonnen met leren schrijven. In groep 4 leren leren we om hoofdletters goed te schrijven en ontdekken we dat de letters aan elkaar schrijven soms best lastig kan zijn.

We doen ons best, we blijven proberen om het zo goed mogelijk te leren.

 

Elke week komt er een spellingsprobleem aan bod. We oefenen deze woorden doelgericht door o.a. het volgen van de methode, dagelijks een dictee, inzetten van bloon.nl, woordpakket herhalen en zoek de valse.

 

We rekenen elke dag een uur. Momenteel leren we optellen en aftrekken tot 100 met gebruik van de 10-structuur.

De kinderen hebben inmiddels kennis gemaakt met de verliefde harten van 10, tweelingen en vrienden van 100.

We leren sprongen maken van 2, 5 en 10 op de getallenlijn. We snappen dat 1 hup, 1 stapje vooruit of terug is.

Uiteraard volgen we de methode, maar maken ook gebruik van materialen en we bewegen om getallen steeds beter te begrijpen, te plaatsen en er mee te rekenen.

 

Op woensdag en donderdag staat er gym op het rooster.

 

In groep 4 werken we veel samen. Tweetalcoach is een mooie werkvorm. De een legt het uit, de ander luistert en stelt vragen. Daarna worden de rollen omgedraaid. Dit kan groep 4b al heel goed.

 

De wisbordjes gebruiken we voor van alles.
Dictee? Laat maar zien welk woord je hebt geschreven!

Sommen maken… wat is het antwoord? Iedereen doet mee, iedereen is betrokken en van fouten kan je heel snel leren.

 

 

Nieuwtjes uit de groep

Om de woordenschat te vergroten eten we beschuit, zonder te kruimelen. Het is verboden om dan in je neus te peuteren. We wachten netjes tot we een beschuitje krijgen. We gunnen een ander, om als eerste een beschuitje te eten.
Eten zonder kruimelen… een echte uitdaging! Zo vergeten we o.a. deze woorden nooit meer.

 

We werken dit jaar met Kwink. De komende tijd besteden we veel aandacht aan de volgende Kwink van de Week: ‘Pestgedrag? Pak het aan!’ Wat is pesten, hoe ziet dat eruit, wat doe je als je dit ziet? Hoe zorgen we er samen voor dat het een fijne groep is.

 

De afgelopen tijd hebben we o.a. geleerd om aardig te doen, je eigen mening te geven, elkaar ruimte geven en we hebben ontdekt dat we groeien. Groeien in leren op een fijne manier met elkaar om te gaan.