Groep 4

Algemeen

In onze gezellige, leergierige en energieke groep 4 zitten 26 leerlingen.

 

Juf Annemarie Reuvers en Juf Jantien Boone staan samen voor deze groep. Juf Annemarie werkt op maandag, dinsdag en woensdag en juf Jantien op donderdag en vrijdag.

 

Wist u dat…

… groep 4 dit jaar al een email naar elkaar heeft gestuurd?

… we leren spellen door woordenwolken te maken op onze chromebooks…

… We de tafels leren door te stampen, joggen, zingen, springen en … binnenkort gaan we dat buiten ook proberen.

… deze klas alleen maar slimme kinderen heeft, ieder slim met zijn eigen talent?!

… onze klas een echt gouden ei heeft…

 

Gouden ei??

Elke dag ligt er een gouden ei bij iemand in zijn kastje… Dit is een groot geheim. Je mag laten zien dat je het gouden ei hebt door complimenten te geven, maar… je mag natuurlijk ook net doen alsof je dat ei in handen hebt. Elke dag weer een verrassing bij wie het ei ligt en ondertussen… zeggen we aardige dingen tegen elkaar. Daar worden we natuurlijk erg blij van!

 

U kunt ons bereiken:

Juf Annemarie: a.reuvers@alberoscholen.nl

Juf Jantien: j.boone@alberoscholen.nl

 

Lezen is erg belangrijk en nog niet altijd voor iedereen even gemakkelijk. Daarom lezen we elke dag! Woordrijtjes, technisch lezen, een eigen leesboek, in groepjes op niveau en boeken uit de bibliotheek. Plezier beleven aan een interessant boek is minstens zo belangrijk.  

 

In groep 3 zijn we begonnen met leren schrijven. In groep 4 leren leren we om hoofdletters goed te schrijven en ontdekken we dat de letters aan elkaar schrijven soms best lastig kan zijn.

We doen ons best, we blijven proberen om het zo goed mogelijk te leren.

 

Elke week komt er een spellingsprobleem aan bod. We oefenen deze woorden doelgericht door o.a. het volgen van de methode, dagelijks een dictee, ren-je-rot, wisbordjes, woordenwolken op onze chromebooks of zo nu en dan een spannende race op het digibord.

We rekenen elke dag een uur. Momenteel leren we optellen en aftrekken tot 100 met gebruik van de 10-structuur.

De kinderen hebben inmiddels kennis gemaakt met de verliefde harten van 10, tweelingen en vrienden van 100.

We leren grote huppen maken maken van 2, 3 en 5 op de getallenlijn. We snappen dat 1 hup, 1 stapje vooruit of terug is. Ook leren we de tafels.

Uiteraard volgen we de methode, maar maken ook gebruik van materialen en we bewegen om getallen steeds beter te begrijpen, te plaatsen en er mee te rekenen.

 

Op dinsdag en donderdag staat er gym op het rooster.

 

In groep 4 werken we veel samen. Bijvoorbeeld met ‘Tweetalcoach’. Dat is een mooie werkvorm. De een legt het uit, de ander luistert en stelt vragen. Daarna worden de rollen omgedraaid. Dit kan groep 4 al heel goed.

 

De wisbordjes gebruiken we voor… eigenlijk van alles.
Dictee? Laat maar zien welk woord je hebt geschreven!

Sommen maken… wat is het antwoord? Iedereen doet mee, iedereen is betrokken en van fouten kan je heel snel leren. En de juf… die kan mooi controleren of alle kinderen het hebben begrepen.

 

Onze sociaal emotionele methode is KWINK. Twee keer in de week werken we hiermee.  We hebben al geleerd om een sterk compliment te maken, we kennen het verschil tussen plagen en pesten, ook weten we hoe we een conflict oplossen. We werken samen aan een sterke en positieve groep.

Fouten maken mag… bij rekenen, taal, spelling… en uiteraard ook bij gedrag. We leren positief met elkaar omgaan. We zeggen sorry en vergeven elkaar.

 

We zijn op school om met en van elkaar te leren.

 

Kortom… groep 4 zit vol slimme kinderen met allemaal hun eigen talent.