Groep 4

 

Onze groep

In onze gezellige, leergierige en energieke groep zitten 26 leerlingen. We hebben 11 jongens en 15 meiden in de klas. 

 

Onze leerkrachten

Maandag: juf Betty en (tijdelijk) juf Michelle

Dinsdag: meester Jelle

Woensdag: meester Jelle

Donderdag: meester Jelle

Vrijdag: meester Jelle

 

Handig om te weten

Lezen is erg belangrijk en nog niet altijd voor iedereen even gemakkelijk. Daarom lezen we elke dag! Woordrijtjes, technisch lezen, een eigen leesboek, in groepjes op niveau en boeken uit de bibliotheek. Plezier beleven aan een interessant boek is minstens zo belangrijk.  

 

In groep 3 zijn we begonnen met leren schrijven. In groep 4 leren leren we om hoofdletters goed te schrijven en ontdekken we dat de letters aan elkaar schrijven soms best lastig kan zijn. 

We doen ons best, we blijven proberen om het zo goed mogelijk te leren.

 

Elke week komt er een spellingcategorie aan bod. We oefenen deze woorden doelgericht door o.a. het volgen van de methode, dagelijks een dictee, ren-je-rot, wisbordjes, woordenwolken op onze chromebooks of zo nu en dan een spannende race op het digibord. Elke week hebben we op vrijdag een woorddictee.

 

We rekenen elke dag een uur. Momenteel leren we optellen en aftrekken tot 100 met gebruik van de 10-structuur. 

We leren grote huppen maken maken van 2, 3 en 5 op de getallenlijn. We snappen dat 1 hup, 1 stapje vooruit of terug is. Ook leren we de tafels.

Uiteraard volgen we de methode, maar maken ook gebruik van materialen en we bewegen om getallen steeds beter te begrijpen, te plaatsen en er mee te rekenen.

 

Elke dinsdag en donderdag gymmen de kinderen in de grote gymzaal.. Soms zijn er ook studenten van het Cios die gymles geven. Tijdens de lessen van de Cios studenten zijn ook  de leerkrachten  aanwezig  in de gymzaal. 

 

Vanaf dit jaar gaan we met groep 4 ook schoolzwemmen! 10 weken lang krijgen we zwemles in het Omnium. Dit is op donderdag.

 

Wij zijn een leuke groep omdat…

we enthousiast en vrolijk zijn en goed rekening met elkaar houden.