Groep 1/2c

 

Onze groep

Wat leuk dat je even komt kijken in onze gezellige klas! We zijn gestart met 24 kinderen en langzaam wordt onze groep steeds een beetje groter.

 

Onze leerkrachten

Juf Sylvana en juf Kim zijn onze juffen.
Op maandag en dinsdag is juf Kim in de klas en op woensdag donderdag en vrijdag juf Sylvana.

 

Handig om te weten

- Elke dag zijn er 2 kinderen de helper. We mogen dan naast de juf zitten, als eerste kiezen op het kiesbord, vertellen wat we die dag gaan doen, de hoeken controleren en nog veel meer. Het is super leuk om de helper te mogen zijn!

- Regelmatig hebben we wieltjesdag. We mogen dan onze fiets of step van thuis meenemen en daarmee op het voorplein spelen. De juf laat via Parro weten wanneer het wieltjesdag is.

- De eerste helft van het schooljaar is juf Chantal op maandag, dinsdag en woensdag ook in de klas Zij wil graag juf worden en volgt het traject van zij- instromer. 

- Zodra de regels rondom Corona het toelaten, spelen we niet alleen in onze eigen klas, maar ook in de klassen van de andere kleutergroepen. Elke groep heeft andere hoeken, zodat we heel veel verschillende activiteiten kunnen kiezen. 

-  Elke week komt “Arie de letterkanarie” langs in de kring om ons over letters te leren. En “Sjoerd de cijferwoerd” komt met cijfers langs. Wij vinden het leuk wanneer we nieuwe dingen leren van de handpoppen. 

- Dit schooljaar leren we de cijfers met meester Sander. Elke week zet hij nieuwe filmpjes online waarmee we de cijfersymbolen bewegend kunnen oefenen. Zo zijn we gelijk lekker sportief bezig.

 

Wij zijn een leuke groep omdat…

we ons best doen om echt een groep te zijn door elkaar te helpen en rekening met elkaar te houden. Zo is samen spelen en werken fijn!