Groep 1/2a

 

Onze groep

Wat leuk dat je even een kijkje komt nemen in groep 1/2a. We zijn dit schooljaar gestart met 25 kinderen, een gezellige en fijne groep. 

 

Onze leerkrachten

Juf Alinda is onze juf en zij is er elke dag. 

 

Handig om te weten

- Dagelijks zijn er twee kinderen de helper. We mogen dan in de speciale ‘helpers stoelen’ zitten, als eerste kiezen op het kiesbord, de hoeken controleren en aan het eind van de dag krijgen we voor het helpen een sticker. Het is super leuk om de helper te mogen zijn!

- Regelmatig hebben we ‘Wieltjesdag’. We mogen dan onze fiets of step van thuis meenemen en deze gebruiken tijdens het buitenspelen. De juf laat via Parro weten wanneer het ‘Wieltjesdag’ is.

- De eerste helft van het jaar is meester Ivo op maandag en dinsdag ook in de klas. Hij wil graag meester worden en start dit schooljaar op de PABO. Verder is af en toe onze zorgassistent juf Sophie er om ons met vanalles te helpen. 

- Zodra we weer gewend zijn op school, spelen we niet alleen in onze eigen klas, maar ook in de klassen van de andere kleutergroepen. Elke groep heeft andere hoeken, zodat we heel veel verschillende activiteiten kunnen kiezen. Onze klas heeft een groot speelhuis met daarin de keuken, woonkamer, badkamer en slaapkamer. 

-  Elke week komt ‘Arie de Letterkanarie’ langs in de kring om ons alles over letters te leren. ‘Sjoerd de Cijferwoerd’ weet ons juist alles te vertellen over de cijfers, nou ja...alles, hij maakt af en toe nog wel eens een foutje. Gelukkig vinden wij fouten maken niet erg en helpen wij hem graag. Nieuwe dingen leren van de handpoppen vinden wij leuk. 

- Dit schooljaar leren we ook de cijfers met Meester Sander. Elke week zet hij nieuwe filmpjes online waarmee we de cijfersymbolen bewegend kunnen oefenen. Zo zijn we gelijk lekker sportief bezig.

 

Wij zijn een leuke groep omdat…

  • de kinderen elkaar en de juf zo goed kunnen helpen. 

  • we zo fijn met elkaar samen kunnen spelen en daardoor heel veel nieuwe dingen leren.

  • we graag liedjes zingen met de juf en haar gitaar.