Groep 1/2a

Onze groep

Wat leuk dat je even komt kijken in onze gezellige klas. We zijn gestart met 21 kinderen en langzaam wordt onze groep steeds een beetje groter.

 

Onze leerkrachten

Juf Alinda is onze juf en ze is er elke dag. 

 

Handig om te weten

- Elke dag zijn er 2 kinderen de helper. We mogen dan naast de juf zitten, als eerste kiezen op het kiesbord, vertellen wat we die dag gaan doen, de hoeken controleren en nog veel meer. Het is super leuk om de helper te mogen zijn!

- Maandag spelen wij buiten op het voorplein. Regelmatig hebben we wieltjesdag. We mogen dan onze fiets of step van thuis meenemen en daarmee op het voorplein spelen. De juf laat via Parro weten wanneer het wieltjesdag is.

- We gymmen regelmatig in het speellokaal. Onze gymschoenen blijven op school. Handig!

- De eerste helft van het jaar loopt meester Jasper stage bij ons. Hij wilt graag meester worden en zit in het eerste jaar van de Pabo.

- We spelen niet alleen in onze eigen klas, maar ook in de klassen van de andere kleutergroepen. Elke groep heeft andere hoeken, zodat we heel veel verschillende activiteiten kunnen kiezen.

-  Elke week komt “Arie de letterkanarie” langs in de kring om ons over letters te leren. En “Sjoerd de cijferwoerd” komt met cijfers langs. Wij vinden het leuk wanneer we nieuwe dingen leren van de handpoppen. 

- Dit schooljaar tellen we de dagen dat we naar school gaan. We gaan tellen tot 100. Zouden we ook echt zoveel dagen naar school gaan? En wat gaan we doen als we 100 dagen hebben geteld?

 

Wij zijn een leuke groep omdat…

de kinderen elkaar en de juf zo goed kunnen helpen. 

we zo fijn met elkaar samen kunnen spelen en daardoor heel veel nieuwe dingen leren.

we altijd veel liedjes zingen met de juf.

 

Volg voor meer informatie deze link