Werkgroep Parkeren

Aan het begin van dit schooljaar is er een start gemaakt met het aanpakken van het parkeerprobleem. De werkgroep parkeren, die bestaat uit ouders, deskundigen vanuit de gemeente, vertegenwoordigers van de brede school partners, de politie en meester Gerard hebben een aantal aanpassingen bedacht en ingevoerd. Het gaat dan met name om de volgende zaken: de kiss-and-ride zone is in gebruik genomen door middel van een aanpassing in de bestrating en het plaatsen van borden. Ook zijn er borden geplaatst die laten zien waar er precies geparkeerd mag worden. En er is een aanpassing gemaakt in welke ouders de kinderen echt naar binnen mogen brengen en van welke ouders wordt gevraagd buiten afscheid te nemen. Deze laatste gedachte leefde al langer op school, maar is nu direct meegenomen.

 

De werkgroep heeft kunnen concluderen dat de problematiek bij het ingaan van de school een heel stuk is verminderd. Daarbij is wel besproken dat het nu nog niet echt slecht weer is geweest en dat er moet worden afgewacht wat er dan exact gebeurt. De problemen rond het uitgaan van de school zijn nog niet opgelost. Hiervoor zal nog verder onderzoek worden gedaan door de deskundigen. Hierover wordt u later nog geïnformeerd.

 

We willen graag nog eens gebruik maken van de gelegenheid om onder de aandacht te brengen dat het van belang is om in de kiss-and-ride zone de auto aan de linkerkant stil te zetten en zover als mogelijk is naar voren toe door te rijden. Ook is het fijn wanneer de kinderen aan de linkerkant kunnen uitstappen. Dit is veiliger en maakt het passeren makkelijker.

 

Het is erg fijn om te ervaren dat heel veel ouders een positieve bijdrage willen leveren aan veilig verkeer rondom de school!