Update Corona

De situatie rondom corona verslechtert op het moment met grote stappen. Op het moment van schrijven van deze nieuwsbrief is nog niet precies duidelijk wat de gevolgen zijn voor de organisatie van de school. Na de persconferentie van vanavond zal hierover meer duidelijk worden. 

 

We merken met elkaar dat we langzaamaan weer richting een crisissituatie aan het gaan zijn. Gelukkig hebben we op de PBS nog niet veel groepen naar huis moeten sturen,  maar dat kan ook zomaar veranderen. Dat is het lastige van deze tijd. Op dit moment verwachten we geen vervroegde schoolsluiting. We zullen dat alleen doen wanneer de overheid die afkondigt of wanneer op onze school de besmettingen erg toenemen. 

 

Wat we wel nu alvast graag onder jullie aandacht brengen is de vraag om in geval van klachten bij de kinderen hun echt thuis te houden. We hebben al een aantal keer gemerkt dat kinderen ‘opeens’ positief testten, zonder dat ouders de verwachting hadden dat hun kind positief zou kunnen zijn. We willen graag met elkaar voorkomen dat onze school een bron wordt van besmettingen. Dat kunnen we alleen samen doen en daar hebben we iedereen bij nodig. Daarom nogmaals het dringende verzoek: heeft een kind (lichte) klachten, houd het thuis en laat kinderen (ook aan het einde van een quarantaine periode) testen door de GGD. 

 

We horen van teveel kinderen dat zij na een negatieve sneltest weer naar school mochten van hun ouders. De situatie is op dit moment zo ernstig, dat andere kinderen en leerkrachten een verhoogd risico lopen om besmet te raken. Voor zover het binnen onze mogelijkheden ligt, moeten we dit echt zien te voorkomen. we rekenen hierbij echt op jullie medewerking. 

 

We jullie ook nog vragen om, na het wegbrengen van de kinderen ‘s morgens zo min mogelijk te blijven hangen rondom de school en als jullie kort in gesprek zijn, hierbij anderhalve meter afstand te houden.

 

Zodra er meer bekend is over aanscherpingen naar aanleiding van de persconferentie van vanavond, zullen we jullie hierover informeren.