Nieuws uit de onderbouw

Inmiddels zijn de eerste 2 maanden van 2022 alweer voorbij.

De afgelopen weken stond in de kleutergroepen het thema” Hier woon ik” centraal.

Het uitgangspunt bij dit thema is het informatieve prentenboek “dit is mijn huis”.

We zijn gestart met het bekijken van foto’s van elkaars huizen, wat zijn de verschillen en wat is hetzelfde? Ook gingen we aan de slag met de huisnummers en tijdens een buitenles op het plein oefenden we met de even en oneven cijfers.

Natuurlijk werd ook het spel in de hoeken bij dit thema betrokken. Zo hingen er bouwtekeningen in de bouwhoek, kon op het krijtbord de weg van school naar huis worden getekend en hingen er magneetjes met spullen die de werkmannen nodig hebben om aan de weg te werken. Hierdoor ontstaan de mooiste verhalen.

Op het verfbord kon het eigen huis worden geschilderd en de kinderen die in de vouwhoek werkten, vouwden een huis en stempelen er een huisnummer op. In de tekenhoek konden kinderen het huis tekenen waar ze graag in willen wonen als ze groot zijn. Een fijn thema dat veel ontwikkelingskansen biedt.

 

Na de voorjaarsvakantie gaan we samen met de groepen 1 tot en met 4 aan de slag met het thema “Eet smakelijk”.

 

Onze jongste groep 1S draait inmiddels al 2 maanden mee. We zijn blij met deze extra groep. De jongste kinderen kunnen zo een fijne en rustige start maken op school. Tot de voorjaarsvakantie heeft er regelmatig een andere groep 1 met groep 1S gewerkt en gespeeld. Omdat het aantal kinderen in groep 1S inmiddels is toegenomen, zijn er voldoende speelkameraadjes en speelt 1S na de voorjaarsvakantie alleen met de eigen groep.