Nieuws uit de onderbouw

Inmiddels is 2021 alweer 2 maanden oud. De eerste periode van het nieuwe jaar was er thuisonderwijs. Gelukkig gaan we inmiddels allemaal weer naar school! De eerste weken dat we elkaar weer op school zagen, hebben we met name gebruikt voor de sociaal emotionele ontwikkeling. Het was immers alweer een poos geleden dat we samen konden spelen.Omdat we vanwege de Corona maatregelen niet groepsdoorbrekend mogen werken, spelen we voorlopig in de eigen klassen.

Vanaf maart starten we met het thema sprookjes. Tijdens dit thema staan de volgende sprookjes centraal:

  • Hans en Grietje

  • Roodkapje

  • Sneeuwwitje.

Per 2 weken staat 1 van de sprookjes centraal. 

In de hoeken kunnen de kinderen kiezen uit activiteiten die passen binnen het sprookjesthema. Zo kan er in de vouwhoek worden gekozen uit een mandje voor roodkapje of het knutselen van de glazen kist van sneeuwwitje en schilderen we op het verfbord ons zelfportret net als de spiegel uit het sprookje van sneeuwwitje. 

 

Inmiddels zijn de kleutergroepen ook weer wat gegroeid. Vanaf eind maart ontvangen we in alle drie de groepen 29 kleuters.

Vanwege de groei hebben we van het bestuur extra formatie gekregen. Vanaf 1 maart zullen juf Janien en juf Jikke afwisselend op de ochtend ondersteuning bieden in 1 van de 3 kleutergroepen. Zij zullen af en toe met de hele groep werken zodat de groepsleerkracht tijd heeft om observaties te doen en met kleine groepjes kleuters te werken. Ook is het mogelijk dat Janien en Jikke met kleine groepjes kleuters aan de slag gaan.

 

Op dinsdagen zal Jikke voorlopig dansles geven aan alledrie de kleutergroepen. Omdat het een dansles betreft en er geen materialen worden gebruikt en het lokaal niet hoeft te worden schoongemaakt nadat een groep dansles heeft gehad, is het mogelijk om het speellokaal te gebruiken in tegenstelling tot de gymzaal die nog niet gebruikt kan worden. Het zou fijn zijn als uw kleuter op dinsdag makkelijke kleding draagt en schoenen die het zelf aan en uit kan doen. In het speellokaal dragen de kleuters de gymschoenen die ze op school hebben. Indien het later dit schooljaar weer mogelijk is om groepsdoorbrekend te spelen en werken, willen we graag op de ochtenden een extra groep samenstellen die bestaat uit kleuters uit de drie de groepen om zo de groepen in de ochtend wat kleiner te maken. Over de samenstelling van die groep zult u worden geïnformeerd zodra we weten of het mogelijk is om een extra groep te starten.