Nieuws uit de onderbouw

Wat is de afgelopen periode snel voorbij gegaan! Na de spannende Sinterklaasperiode genoten we de afgelopen periode met de kleuters van de kerstsfeer. Ook in december mochten we weer enkele nieuwe kleuters verwelkomen in onze groepen zodat het in onze kring nog gezelliger is!

 

In de groepen 3 tot en met 8 maken de kinderen dagelijks gebruik van chromebooks. In de kleutergroepen hebben we gekozen voor Ipads omdat dit voor jongere kinderen gebruiksvriendelijker is. Onlangs is het aantal Ipads uitgebreid en hebben we nu per groep 4 Ipads ter beschikking. De kinderen kunnen tijdens het spelen in de klas kiezen voor het spelen op een Ipad. 

 

Op de Ipads staan diverse educatieve apps met verschillende doelen. Zo zijn er bijvoorbeeld apps die gericht zijn op ontluikende gecijferdheid en geletterdheid en kunnen de kinderen puzzelen en naar verhalen luisteren. Ook gebruiken we ontwikkelingsmaterialen die gekoppeld zijn aan een Ipad. Een voorbeeld hiervan is de app “Kiene klanken”.

Bij het spel “Kiene klanken” hoort een doos met losse letters. De kinderen krijgen een opdracht via de app en drukken de juiste letter op het scherm van de Ipad. 

Door op deze link te klikken ziet u een kort filmpje over de app “Kiene klanken.

 

Naast “Kiene klanken” hebben we ook “Samen vormen” en “Kiene cijfers” die op dezelfde manier werken. Een ander voorbeeld is de app “Osmo”. De Ipad wordt bij het spelen met deze app in een houder gezet en er wordt een spiegeltje bovenaan de Ipad bevestigd. De kinderen krijgen opdrachten via de app en leggen voor de Ipad met materiaal de oplossing van de opdracht neer. Door middel van het spiegeltje geeft de app aan of de kinderen de juiste stappen nemen en kunnen ze hulp krijgen.

 

Zodra de scholen weer open gaan, starten we in de groepen met het thema sprookjes.

We wensen iedereen fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2021 toe.

 

De kleuterjuffen