Nieuws uit de onderbouw

De kleuterlokalen lijken de laatste weken wel een atelier! Op allerlei plekken zijn tijdens de speelwerktijd “kleuterkunstenaars” aan het werk. We boetseren met klei, maken prachtige tekeningen en schilderijen en knippen en plakken dat het een lieve lust is!  We hopen dat u op de projectavond op 11 april al onze kunstwerken komt bewonderen.

In het speelhuis wonen de schilders en staat zelfs een echte schildersezel.Uiteraard bekeken we in de klassen ook werken van beroemde kunstenaars zoals Rembrandt en van Gogh.

 

Sinds januari hebben we de opzet van de speelwerktijd aangepast, in de vorige nieuwsbrieven heeft u daar meer over kunnen lezen. Omdat we merkten dat sommige kinderen bepaalde activiteiten minder vaak uit zichzelf kozen en we graag willen dat de kinderen kunnen profiteren van het hele aanbod in de speelleeromgeving, hebben we de organisatie van de speelwerktijd iets aangepast. Per thema zijn er voor de kinderen een aantal activiteiten verplicht. Voor de oudere kleuters zijn er meer verplichte activiteiten dan voor de jongste kleuters. De kinderen mogen zelf bepalen wanneer ze binnen een thema de verplichte activiteiten gaan doen. Op deze manier zorgen we ervoor dat kinderen ook activiteiten doen, waar ze wat minder snel voor kiezen, maar geven we ze toch autonomie in het bepalen wanneer ze een dergelijke activiteit gaan doen.

 

Ons volgende thema, dat start na de meivakantie, zal gaan over het boek

“Het letterwinkeltje” van Marianne Busser en Ron Schröder. Dit boek over het letterwinkeltje van opa Brom gaat over alles wat je met letters kunt doen. In het boek zien we ook een clown in het circus. Dit sluit mooi aan bij het gezamenlijke thema dat in de weken na de meivakantie centraal staat binnen het VVE samenwerkingsverband Goes Zuid. Alle peuters van Kibeo Elvis Presleylaan en de kleuters van de basisscholen “De Basis”,” De Zuidwesthoek” en “Prinses Beatrix” doen in deze periode activiteiten waarin het thema “het circus” aan de orde komt. Voor het inrichten van een circushoek kunnen wij nog clownspakken en dierenpakken gebruiken. Wie kan ons hieraan helpen?