Nieuws uit de onderbouw

Nu Sint en zijn Pieten weer terug naar Spanje zijn, staat de kerstboom weer te schitteren in het lokaal en maken we ons op voor het kerstfeest.Onze vriendjes van Onderbouwd genieten mee van de kerstsfeer. Tante Truus hielp ons met het sorteren van de kerstballen voor in de boom en met Fred van de rekenflat hebben we de begrippen voor, achter, naast, links en rechts van de kerstboom geoefend. Arie bracht ons een nieuwe letter: de b van boom.

 

Wat was het leuk en gezellig om samen een kerststukje te maken dat we mee naar huis mochten nemen, iedereen die ons hierbij heeft geholpen, hartelijk dank daarvoor!

Nog even en dan is het kerstvakantie, we hopen dat iedereen een mooie en fijne tijd met elkaar mag hebben. Misschien vindt u het wel leuk om in de vakantie het filmpje van het kerstverhaal te bekijken? U kunt het vinden door het scannen van de QR code.

 

In het nieuwe jaar starten we met het thema: Ziek zijn, beter worden. We hopen echter dat de kleuters niet ziek zullen zijn zodat we samen veel kunnen spelen en leren van dit thema!

Voor dit thema kunnen we nog wat spullen gebruiken zoals verbandmiddelen waar de kinderen mee mogen spelen, witte jassen, lege doosjes of potjes van medicijnen en dergelijke. Ook een paar pyjama’s voor in het speelhuis zou fijn zijn. Mocht u ons daaraan kunnen helpen dan horen we het graag. Ook zouden we het leuk vinden om een poppen-/knuffelspreekuur te organiseren.Misschien zijn er ouders (wellicht met een medische achtergrond) die het leuk vinden om dit te doen? U kunt zich hiervoor aanmelden bij de eigen leerkracht (-en)  van uw kind.

 

Op woensdagavond 23 januari willen we een schoonmaakavond organiseren. Het lijkt ons goed  om naast de schoonmaak aan het einde van het schooljaar de lokalen en de materialen halverwege het jaar ook een keertje op te frissen. Wilt u deze avond alvast in uw agenda noteren? Meer informatie volgt in het nieuw jaar.