Nieuws uit de onderbouw

Inmiddels liggen de paasdagen alweer achter ons en zijn we druk met de voorbereidingen van de koningsspelen. Voor onze jongste kleuters is het eerste keer dat ze mogen meedoen met deze spelen, het wordt vast een gezellige dag!

In de maand april starten er veel nieuwe kinderen in onze groepen, welkom op school!

Bij de huishoek was er een tuintje ingericht waar we hard in gewerkt hebben en natuurlijk verstopten we er rond de Paasdagen eieren. Ook dan komen rekenbegrippen als tellen, cijferkennis en begrippen als meer en minder aan bod.

 

Enorm blij zijn we met de 3 fruitbomen die in grote veilingkisten op ons plein zijn geplaatst.Fijn dat zoveel kinderen grond meebrachten om de bakken te vullen en een extra “dankjewel”  voor de mama van Renee uit groep 1/2B die zowel de bakken als de fruitbomen heeft geregeld! De planken en kisten zijn geschuurd door de ouders van Nienke uit groep 1/2B en Jalou uit 1/2A zodat de eerste hutten van kisten en planken tijdens het buitenspelen kunnen worden gebouwd.Er zijn nog meer plannen voor het plein en het buitenspelen, we houden u op de hoogte!

 

Na de meivakantie gaan we werken rondom een project in het kader van verkeer en vervoer.

Voor dit project kunnen we onder andere de volgende zaken goed gebruiken: oude wegenkaarten waar mee gespeeld mag worden, kleine bouten, moeren, schroeven om mee te knutselen.

Dit project doen wij samen met onze collega’s van Kibeo, Zuidwesthoek en Montessorischool “de Basis”. Op maandagavond 4 juni a.s. is er bij ons op school een gezamenlijke ouderavond rondom dit thema (19.30 - 21.00 uur).

Na de meivakantie ontvangt u een uitnodiging voor deze avond, noteert u het alvast in uw agenda?