Nieuws uit de onderbouw

In de lokalen van de kleutergroepen rook het de afgelopen weken vaak heel lekker want we werkten rondom de bakker! Allerlei lekkers werd gebakken en natuurlijk lekker opgegeten en verkocht tijdens de tentoonstelling op 15 maart. Fijn, dat zoveel ouders ons wilden helpen bij het bereiden van al dat lekkers!

 

Onze hoeken zijn voor de gelegenheid aangepast aan het thema. In het lokaal van groep 1/2B hebben we o.a. een bakkerij met bakkerswinkel en tearoom waar de kinderen uit de huishoek hun boodschappen kunnen doen.In het lokaal van groep 1/2A kunnen o.a. gebakjes worden geknutseld en spelen we het verhaal “een taart voor kleine beer” na.

In het speelhuis in groep 1/2C speelden we elke dag dat er iemand jarig was, compleet met een lekker taartje erbij uit de bakkerij.Natuurlijk werden ook de broodtrommels gevuld en gingen de “thuisbakkers” aan de slag met de verschillende bakvormen.

 

Een hoogtepunt tijdens dit thema was het bezoek dat we op 14 maart brachten aan de bakkerij van Bakker Boer (Columbusweg 60). Alle kinderen mochten zelf een broodje maken, kregen een rondleiding door de bakkerij en genoten van een heerlijke lunch. Bakker Boer, bedankt! Via deze link kunt een filmpje bekijken over onze activiteiten rondom het thema de bakker.

 

Omdat we merkten dat de kinderen na het afsluiten van het thema nog niet uitgespeeld waren in de diverse hoeken, hebben we besloten om de “bakkershoeken” nog maar even te laten staan.

 

Nieuw deze maand waren de bezoekjes van een aantal peuters met hun leidster.

Met Kibeo is de afspraak gemaakt dat peuters vanaf 3 ½ jaar -die bij onze school staan ingeschreven- af en toe een uurtje komen spelen in onze kleutergroepen. Zowel de kleuters als de peuters hebben ervan genoten! Voor de peuters tevens een mooie gelegenheid om alvast een beetje kennis te maken met de basisschool. Ook in de komende maanden zullen er dergelijke bezoekjes plaatsvinden.

 

Inmiddels besteden we natuurlijk ook aandacht aan het Paasfeest. Door middel van het scannen van de QR code kunt u met uw kind een filmpje bekijken van Arie de letterkanarie rondom paaseieren.