Grej of the Day

Misschien heeft u in de afgelopen week een beetje vreemd opgekeken toen de kinderen thuis kwamen met een raadsel. ‘Welke dieren communiceren met elkaar door middel van het laten van scheetjes?’ Het is het raadsel dat hoort bij Grej of the Day. De groepen 3, 4, 6/7 en 8 doen mee aan deze manier om iedere dag iets nieuws te leren. 

 

Waar komt de Grej of the Day vandaan?

In september 2009 vond middelbare schoolleraar Micael Hermansson dat hij iets moest veranderen in zijn onderwijs en besloot hij iets nieuws te proberen. Hij wilde dat de studenten elke schooldag minstens één nieuw ding  leerden, vandaar de naam Grej of the Day. 

 

De dag vóór de Grej of the Day-les, gaf Hermansson zijn studenten een idee (een voorproefje) aan waar het de volgende dag over ging. Dit wekte de nieuwsgierigheid van de studenten. Na elke GOTD-les kregen de studenten een verplichte les: ze vertelden wat ze hadden geleerd aan iemand thuis. 

 

Hermansson heeft dit concept enige jaren uitgeprobeerd. In 2014 begon het zich te verspreiden. Het ding van de dag kwam in kranten en op tv. De Facebook-groep, Grej of the Day, kreeg steeds meer volgers. Opvoeders in Zweden en in het buitenland, begonnen het principe te volgen. Zo ook een aantal juffen op onze school. Een leuke manier om dagelijks, samen met de mensen thuis, iets nieuws te leren.