Bezoek groep 8 aan Dow

Maandag 14 november gingen de twee groepen 8 naar het Industrieel museum in Sas van Gent en naar Dow in Terneuzen.

 

Toen we daar aankwamen moesten we onze jassen ophangen en naar een soort van laboratorium en daar vertelde ze dat we de groep in tweeën moesten splitsen. De eerste helft ging mee in het museum en de andere helft bleef in het laboratorium. Als je eerst in het laboratorium bleef dan ging je badzout en scrub maken en een testje met een muntje. We begonnen met suikerscrub het potje was al ¾  gevuld met suiker en daar moest je Dreft met Olay bij doen (roze Dreft) en dan heel goed roeren tot dat je één geheel had, dus je mocht geen wit suiker meer zien. Daarna gingen we verder met de badzout, je moest zelf het potje vullen met ook ¾ grof zout en als je dat had gedaan moesten er nog vier  druppels kleurstof bij en vijf druppels geurstof daarna heel goed schudden tot dat het één geheel werd. Daarna gingen we een testje doen met cola, azijn, wasmiddel, citroensap en water, we moesten kijken in welk middeltje het muntje het snelst schoon werd, uiteindelijk waren dat azijn en citroensap.

 

Daarna was het alweer 10 uur dus we gingen even wat eten en drinken.

 

Vervolgens werd de groep weer gewisseld dus de kinderen die de scrub en badzout hadden gemaakt die gingen in het museum. Als je in het museum mocht moest je eerst een korte film kijken en daarna werd het groepje weer gesplitst en dan ging de helft met de man mee en de andere helft ging mee met de vrouw in het museum. In het museum waren allemaal oude spullen van de suikerfabriek, want het museum zit in de oude suikerfabriek. Er was ook een stoommachine die er vroeger werd gebruikt voor energie op het einde gingen ze hem ook nog aanzetten! Daarna was het 12 uur en gingen we wat eten. We kregen twee broodjes met een knakworstje en nog fruit. Als je klaar was met eten mocht je je eigen scrub en badzout ophalen en daarna gingen we nog even buitenspelen in de speeltuin.

 

Toen we klaar waren in het industrieel museum gingen we naar Dow. Daar kregen we een soort bustour, want het was echt zo kijk naar links kijk naar rechts. Als eerst zag je allemaal vaten met water dat water is voor al er ooit brand is, ze hebben ook een eigen politie en ambulance. Toen we echt het terrein op kwamen zag je echt alleen maar buizen en pijpen. Ze vertelde ook allemaal dingen over het bedrijf. Toen we daar klaar waren gingen we weer naar school.

 

We vonden het heel leuk en leerzaam!

 

Geschreven door: Babiche