Reis naar Suriname

‘Wat denk jij? Zou het niet gaaf zijn om eens met een paar collega’s een reis te maken naar het buitenland om daar iets te kunnen betekenen voor kinderen en collega’s op een school?’ Met die droomvraag begon het avontuur van vijf collega’s van de Prinses Beatrixschool in Goes. Samen fantaseerden zij over hoe gaaf het wel niet zou zijn om met elkaar van waarde te kunnen zijn voor kinderen aan de andere kant van de wereld, waar de voorwaarden om te leren en te ontwikkelen heel anders zijn dan bij ons. 

 

Zo ontstond het plan om samen op reis te gaan. Diverse reisbestemmingen werden met elkaar vergeleken en uiteindelijk viel de keuze op Suriname en dan met als speciale bestemming Nieuw Aurora. In de meivakantie van 2020 zullen Agathe Cornelisse, Carolien Fieret, Ilse de Koeijer, Esley van Overloop en Gerard Verkuil twee weken te gast zijn in Suriname. Ze gaan daar aan de slag op de twee scholen die Nieuw Aurora rijk is.

 

Tijdens het verblijf in Suriname willen ze op verschillende manieren iets betekenen voor de kinderen daar. Zezullen aan de slag gaan met het organiseren van een aantal creatieve en sportieve activiteiten. Ook zullen ze een bijdrage leveren aan het opknappen van de schoolgebouwen. Daarnaast hebben ze ook de wens om met onze Surinaamse collega’s in contact te komen over het onderwijs, zodat we van en met elkaar kunnen leren. Natuurlijk zullen ze ook een gedeelte van hun tijd besteden om een stukje van Suriname te bekijken. 

 

De voorbereidingen voor deze reis zijn inmiddels in volle gang. Heel veel zaken moeten worden geregeld: tickets, verzekeringen, een reisschema, onderkomens en andere organisatorische zaken. Daarnaast is er ook aan de slag gegaan met het bedenken van acties om geld in te zamelen om zaken te kunnen ondernemen voor en met de scholen. De reis- en verblijfkosten worden door de vijf collega’s zelf bekostigd, maar ze hopen het nodige geld in te zamelen om zo een echte bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van beide scholen. 

 

Op dit moment is via de social media kanalen van de vijf al een eerste vlog verspreid. Binnenkort volgt er via social media meer informatie met betrekking tot de acties en verdere plannen. Er wordt op dit moment nagedacht over een Movienight voor de kinderen van de Beatrixschool, de verloting van een date met meester Gerard en een culinaire avond. Op dit moment kan er alvast worden gemeld dat op vrijdag 27 maart een  gezelschap van Albero collega’s een fietstocht zal maken langs alle Albero Scholen. Dit wordt een sponsortocht. Op die manier hopen ze een mooi bedrag op te halen voor de installatie van zonnepanelen bij beide scholen, zodat er een constante toevoer is van elektriciteit. Dat is nu namelijk nog niet het geval. 

 

Houd de social media dus goed in de gaten om zowel vooraf als tijdens de reis niks te missen van dit prachtige avontuur!