Onderzoekstraject samenwerking

Ook in deze nieuwsbrief praten we u graag bij over het onderzoekstraject met betrekking tot de samenwerking binnen de brede school. 

Op vrijdag 1 en maandag 4 november zijn de teams van de Zuidwesthoek en van onze school op bezoek geweest op twee scholen in het land. We bezochten De Verwondering in Lent en De Wijde Wereld in Uden. Twee scholen die onderwijs echt anders organiseren. Het was goed om deze scholen te bezoeken en zo een beeld te krijgen bij hoe je de schooldag en het school-zijn ook kunt inrichten. Het was verfrissend om een kijkje te nemen buiten de bestaande kaders. Het helpt ook om onze eigen denkbeelden over hoe goed onderwijs vorm te geven eruit zouden kunnen zien. We zijn nu ook aangekomen bij de stap om te beschrijven hoe samenwerking tussen beide scholen eruit zou kunnen komen te zien. Binnenkort zullen we dit raamwerk bespreken met de teams. 

Ook vervolgen we binnen de teams het gesprek over de identiteit. Dat is voor iedereen een belangrijk onderwerp dat het verdient om uitgebreid besproken te worden. 

De MR is actief betrokken bij het proces. Ook tijdens de vergaderingen is het onderwerp van gesprek. 

Na de kerstperiode zullen we u verder informeren. Voor vragen kunt u terecht bij meester Gerard.