Nieuws uit de onderbouw

Inmiddels kijken we terug op een vrolijk sinterklaasfeest en een mooie kerstviering. Wat is het fijn om deze feesten met elkaar te mogen vieren!

Nu is het tijd om samen thuis kerst te gaan vieren. Misschien vindt uw kleuter het leuk om in de kerstvakantie het woordenschat filmpje over het kerstverhaal te bekijken uit onze methode Onderbouwd? Scan hiervoor de QR code.

 

De dagen worden steeds korter maar gelukkig is er tijdens de schooldag voldoende gelegenheid voor de kleuters om buiten te spelen. De weersomstandigheden zorgen er soms voor dat het plein wat natter is en het zand in de zandbak vochtig. Hierdoor worden schoenen en kleding soms sneller vies. Toch kiezen we ervoor om de kinderen zoveel mogelijk buiten te laten spelen omdat de omgeving buiten veel ontwikkelingskansen en mogelijkheden biedt. Ook met nat zand is het fijn spelen, zo kun je er mooie afdrukken in maken en blijven de gemaakte zandtaartjes beter staan dan wanneer het zand droog is. 

We vinden het daarom fijn wanneer de kleuters kleding en schoenen dragen naar school die vies mag worden en tegen een stootje kan.

 

Na de kerstvakantie gaan we ons samen met de kinderen verdiepen in de wondere wereld van de dinosaurussen.We zijn benieuwd naar alles wat we samen met de kinderen over dit onderwerp gaan ontdekken.Voor de invulling van dit thema kunnen we nog speelgoeddino’s gebruiken. Mochten er kinderen zijn (misschien uit de bovenbouw?) die hier niet meer mee spelen, dan houden we ons van harte aanbevolen. Ook“dino knuffels” en “dino onesies” kunnen we goed gebruiken.

 

De juffen uit de kleutergroepen wensen iedereen een fijne kerstdagen, een mooie jaarwisseling en een goed 2020 toe!