Nieuws uit de onderbouw

Inmiddels ligt de herfstvakantie achter ons en hebben we weer een aantal jongste kleuters in onze groepen mogen ontvangen. Welkom, fijn dat jullie bij ons komen spelen!

 

Tijdens het schoolproject “Reis je mee?” stond in de kleutergroepen het boek “André het astronautje” van André Kuipers en Natascha Stenvert centraal.

 

Tijdens de projectafsluiting op 10 oktober heeft u daar vast meer van gezien en over gehoord.

 

De kinderboekenweek was tevens een mooie aanleiding om de boekenkast te introduceren in de kleutergroepen. Deze kast wordt steeds gevuld met prentenboeken, informatieve boeken en eerste leesboekjes. In elke kleutergroep komt de kast 1 keer per week “op bezoek”. Alle kinderen worden dan uitgenodigd om een boek uit te kiezen om te bekijken en te “lezen”. We hopen op veel leesplezier!

 

Na de herfstvakantie zijn we gestart met het thema: “Wat voor weer is het vandaag?”. We doen allerlei activiteiten waarbij een weertype centraal staat. Zo rijmen we tot er een donderslag klinkt, zoeken we weggewaaide spullen bij elkaar, kijken we wat de temperatuur is en hoeveel het heeft geregend. En passant komen er zo heel wat taal- en rekendoelen spelenderwijs aan de orde. Tijdens dit thema bieden we onder andere de boeken: “ De Drakendonder” van Esther Miskotte en “Meer over het weer” van Mack aan. Voor het spel in de hoeken kunnen we onder andere nog kleine paraplu’s, regenjassen in kleutermaat en mutsen en sjaals gebruiken. Ook thermometers of barometers vinden we erg fijn.