Lacrosse meets PBS!

Als er weer gastdocenten op school kunnen komen, maken de kinderen van groepen 3/4 tot en met 8 kennis met de in Zeeland opkomende sport Lacrosse.

De van origine Amerikaanse indianensport wordt gespeeld met een stick met een netje bovenaan en is een combinatie van (ijs)hockey, American football. Door een rubberen bal over te spelen kan er razendsnel gescoord worden in het doel. 

Mocht u het ondertussen hebben opgezocht: De jeugdspelers leren we de creatieve beginselen in de niet-contact variant.

Deze sport is niet meer over het hoofd te zien. Afgelopen zomer werd het Lacrosse als nieuwe teamsport in de regio geïntroduceerd. In parken in Goes, Middelburg, op het strand in Vlissingen en op scholen tijdens gymlessen hebben enkele honderden de sport al leren kennen. 

Al een paar jaar is Lacrosse in Bergen op Zoom op dinsdag 19.00 traint de jeugd. Maar sinds afgelopen oktober houdt deze stoere sport ook gratis open (corona-proof) trainingen in Middelburg op woensdag 19.00 onder de naam LoKust Lacrosse.

Dit alles in het kader van de schoolsportlessen. Middels posters op school en per e-mail worden de ouders van deze groepen verder geïnformeerd over de mogelijkheden om naar aanleiding van de schoolsportlessen een kijkje te gaan nemen bij de clubs en zo misschien wel aan de basis te staan van het eerste Zeeuwse Lacrosse jeugdteam...

Meer weten?
www.Grassrootslacrosse.nl 
www.OgersLacrosse.nl
www.LoKustLacrosse.nl