Groep 8a

Algemeen:

Groep 8b bestaat uit 18 leerlingen, waarvan 10 meisjes en 8 jongens. De leerkracht is Sabine de Jonge en staat 5 dagen voor de groep.

Info:

In groep 8 wordt er veel aandacht besteed aan zelfstandig werken en coöperatief leren. Ook wordt er gewerkt met doelen. De leerlingen zijn zich bewust van de doelen van een hoofdstuk, blok of van een les. Daarnaast worden er vormen van social media ingezet, zoals Kahoot en Proconnect.

 

In de groep is aandacht voor kinderen die extra instructie nodig hebben, maar ook voor de leerlingen die wat extra uitdaging kunnen gebruiken. Op deze manier probeert de leerkracht tegemoet te komen aan de behoeften van de leerlingen.

 

Op onze school zijn er twee groepen 8. Deze groepen werken veel samen en er wordt groepsdoorbrekend gewerkt bij tekenen en crea.

 

Groep 8 is natuurlijk ook het leerjaar waarin er een keuze gemaakt wordt voor de middelbare school en krijgt elke leerling een schooladvies van de leerkracht. Deze gesprekken worden in december gevoerd, zodat de ouders en kinderen in januari gericht naar de open dagen kunnen gaan.

 

Nieuwtjes:

In week 3 zijn alle leerlingen samen met hun ouders op gesprek geweest bij de leerkracht. Dit was een luistergesprek, waarin de leerling vooral dingen over zichzelf heeft verteld, zodat de leerkracht meer weet van het kind.

 

Het schooljaar is nog maar net begonnen en groep 8 heeft al verschillende activiteiten gedaan. De groepen 8 zijn samen naar Kanoa geweest en hebben daar een kanotocht gemaakt van twee uren, tussendoor lekker zwemmen en van de steiger afspringen. Het was heerlijk weer op deze dag. Klik hier voor het verslag geschreven door Pleun/Mirthe en Lieke.

 

Ook de Kinderboekenweek is van start gegaan, waarbij er veel extra leesactiviteiten op het rooster staan en de leerlingen enthousiast gemaakt worden om te lezen.

 

In november brengt groep 8 een bezoek aan DOW en krijgen ze een gastles van de NS. Hierover later meer.