Groep 1/2a

Algemeen:

Groep 1s is onze nieuwste groep. We zijn op 30 januari gestart met 8 jongste kleuters. In de loop van het schooljaar komen er steeds een paar kinderen bij. We verwachten dat onze groep in juli zal bestaan uit ongeveer 20 kleuters. We werken net als in de andere groep 1 en in groep 2 thematisch. Alle activiteiten worden gekoppeld aan het thema dat op dat moment centraal staat in de groep. We zijn gestart met werken over “verkeer en vervoer” en in de komende maanden staan onder andere de thema’s “lente”, “Pasen”, “familie”, “dieren” en “zomer” op de planning.

We werken aan de hand van de methode “Onderbouwd”. Deze methode biedt de leerstof aan op een speelse “kleutereigen” manier. Kenmerkend zijn de verschillende poppen waarmee we aan de verschillende taal- en rekendoelen werken met de kinderen. Zo leren we bijvoorbeeld cijfers van “Arie de letterkanarie” en rijmen we met “Ed met de rijmpet”.

 

We spelen, werken en leren in de gecombineerde groepen 1/2 waar mogelijk samen. In dit korte filmpje ziet u hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat. 

Info:

We hebben twee juffen: op maandag en dinsdag is juf Kim in de klas en op woensdag en donderdag is juf Jantien onze juf. In groep 1s ligt de nadruk op het wennen aan het naar school gaan van onze jongste kleuters.

Nieuwtjes:

In groep 1s hebben we sinds kort een logeerbeer: elke donderdag mag de beer met een kleuter mee naar huis. Na het weekend mag de beer samen met zijn “kleutervriendje” vertellen aan de groep wat ze in het weekend hebben beleefd.